GROEP 8

GROEP 8

Bezoek Theaterhotel groep 8

Wij zijn op maandag 16 april met onze groep naar het Theaterhotel geweest. Daar kregen wij een workshop van Bas Muijs. Bas Muijs heeft in de serie ‘Goede tijden, slechte tijden’ gespeeld maar ook in de film ‘Snuf, de hond’. Bas Muijs heeft ons tips gegeven hoe we beter te verstaan zijn op het podium en ook hoe je een film spannender kan maken. Daarna hebben we een rondleiding gekregen door het Theaterhotel door de directeur van het Theaterhotel. Toen zijn we naar het theater gegaan en toen mocht iemand een stuk improviseren met Bas Muijs. Toen hebben we nog gekeken hoe het er achter de schermen uitziet. Daar hebben we gesproken met Sander en hij ging over het licht en de gordijnen  Daarna hebben we ook nog de kleedkamers gezien en de chillruimte daar stond een bank waar Ali B. op heeft geslapen.

Dilara en Pakiza

IMG 20180416 WA0005

Klik op de foto voor meer foto's!

Les over jacht en natuur in groep 8

We hebben les gehad over jacht en natuur. voor ons op de tafels stonden opgezette dieren .Van vogels tot marters . Ze gebruiken verrekijkers uit het leger. Ze hebben ons heel veel duidelijk gemaakt met een powerpoint. Ze hebben ons geleerd over hoe je een schietvergunning krijgt. De jacht vergunning kreeg je door gekleide eenden te schieten van de 28 gekleide eenden moest je 18 hebben raak geschoten.

Verder vertelden ze dat je zuinig op de natuur moet zijn . Je moet geen afval of plastic in de natuur achterlaten. De dieren eten dit en kunnen doodgaan.

Het was een leerzame les. En na afloop kregen we allemaal een pet en een pakket van de jagersvereniging!

Mindy en Noa

2018 02 22 09.42.272018 02 22 10.48.05

 

Klik op de foto's voor nog meer foto's! 

Schoolschaakkampioenschap 2018

De Tandem heeft op 7 februari 2018 voor het eerst meegedaan aan het schoolschaaktoernooi in De Schelf. De mensen die aan het schoolschaaktoernooi mee deden waren: Thijn,Tom,Jaimy en Tristán. De eerste rondes hadden we verloren en daarna pakten we het goed op. We kwamen daardoor in Groep B dat waren de scholen die de eerste ronde hadden verloren. We wonnen wel de 2de plaats met 1 punt verschil waren we achter nummer 1 dus dat was wel balen.

De 1ste ronde hadden we 1-3 verloren ronde 2 was ook weer 3-1 verloren. De 3de ronde was iets beter maar toch verloren met 1,5-2,5. De 4de ronde was goed gegaan toen hadden we met 3-1 gewonnen. De 5de ronde hadden we ook gewonnen met 2,5-1,5. De 6de en 7de ronde waren de beste rondes die we hadden gespeeld; we wonnen allebei met 4-0.

Tristán won uiteindelijk alles en kreeg een extra prijsje.

Geschreven door Thijn en Tristán

IMG 20180207 WA0013

 

Klik op de foto voor meer foto's.                                               vlnr: Jamie, Thijn, Tristán en Thom

Almelose Voorleeswedstrijd 2018 (Nadine)

Op zaterdag 3 februari jl. heeft Nadine Boukachaba, als voorleeskampioen van De Tandem, deelgenomen aan de Almelose Voorleeswedstrijd 2018. In de centrale bibliotheek las Nadine een stuk voor uit het boek Spinder van Simon van der Geest. Ondanks dat ze geweldig heeft voorgelezen, viel ze helaas niet in de prijzen.
Toch zijn we erg trots op Nadine en bedanken haar voor het feit dat ze De Tandem fantastisch heeft vertegenwoordigd.

 

IMG 20180203 WA0007 Spinder IMG 20180203 WA0009 

IMG 20180203 WA0010

IMG 20180203 WA0012

 

Groep 8 2017/2018

Groep 8 is de laatste jaar maar dan gaan we extra veel oefenen voor dat we naar het Voortgezet Onderwijs gaan. We leren ook soms dingen zoals Engels, wat we ook op het voortgezet onderwijs krijgen. We gaan vertellen wat we doen met alle vakken. en hoe het is in groep acht

Chromebooks
In groep 8 kregen we chromebooks daarmee leren we zelfstandig werken en we gaan er vaak ambitie werk mee doen nadat we een les hebben gedaan. De chromebooks zijn heel erg fijn om mee te werken hiermee kunnen we op school onze eigen werkstuk maken, (maar je mag het ook gewoon thuis doen).  Met het chromebook kunnen we altijd in de grote pauze een spelletje doen. We doen vaak taaktijd, de meeste van de kinderen zitten vaak wel op de chromebook met taaktijd het is dus echt heel handig dat we een chromebook hebben.

Rekenen
Met rekenen hebben we twee groepen maar dat is ook wel handig een groepje gaat met meneer Lars mee en gaat dan naar een ander lokaal.  Dat andere groepje zit gewoon in de klas en de kinderen die met meneer Lars meegaan zitten in groep 8 boekje 3 sterren. Dat andere groepje begon bij groep7 maar die hebben in anderhalf jaar naar groep 8 gewerkt en die zitten in 1 sterren of 2 sterren. Iedereen zit nu in groep 8 met rekenen we krijgen echt altijd heel veel hulp van de juf en meesters en als bijna alle mensen het niet snappen doen ze het gewoon op het digibord uitleggen en dan snapt bijna iedereen het wel dit was het stukje over rekenen hoe het bij ons in de klas gaat.

Taal
Met taal zitten we gewoon in 1 groep sommige mensen hebben wat meer hulp nodig dan anderen maar dat maakt niet veel uit. Met taal hadden we het meeste moeilijkheid met de inhoudswoorden maar dat gaat nu super goed. Het gaat nu super goed met taal als je hulp nodig hebt staan ze altijd klaar om je te helpen en als de meester of juf met iemand anders aan het helpen is dan kunnen we gewoon naar een klasgenootje. We zijn heel veel aan het oefenen met taal en dat gaat nu ook heel erg goed. Dit is hoe we het vaak doen in groep 8.

Begrijpend lezen
We hebben verschillende categorieën de categorieën zijn doel bepalen , voorspellen, kennis ophalen,herstellen,vragen stellen, visualiseren en natuurlijk samenvatten waar we nu het meeste mee bezig zijn is actief lezen en samenvatten. We gaan veel samenvatten omdat we dat ook nodig hebben op het voorgezet onderwijs. We gaan heel vaak ‘actief lezen’ en dat is ook wel handig om mee te samenvatten. Actief lezen gebruiken we heel vaak met begrijpend lezen eerst hadden we twee groepjes maar nu gewoon 1 groep maar sommige kinderen die het heel erg lastig vinden gaan me meneer Lars mee dit is hoe wij het doen met begrijpend lezen in groep 8

Geschiedenis
We hebben 1 les in de week. Met geschiedenis gaan we vaak in tweetallen. We gaan altijd alles lezen met de meester/juf. Sommige tweetallen mogen in de gang en sommige moeten gewoon in de klas blijven want anders wordt het wel heel druk. altijd als we allemaal in de klas zitten gaan we klassikaal nakijken. dit is hoe wij geschiedenis doen in groep 8

Spelling
Met spelling zijn we vooral met werkwoordspelling bezig omdat dat de meeste kinderen heel erg moeilijk vinden maar het gaat heel erg goed met spelling we hebben elke dag een les spelling en dat is wel heel erg fijn omdat we het meeste moeite hebben met spelling. Met de uitleg krijgen we altijd een filmpje te zien en we lezen de instapkaart en dan gaat de juf of meester alle opdrachten uitleggen. Dit is hoe het gaat in groep 8 met spelling.

Juf en de meesters
We hebben drie leerkrachten: juf Annemieke, meneer Michel en meneer Lars. Ze zijn alle drie goed in lesgeven en luisteren. Als je hulp nodig hebt staan ze altijd klaar voor je en dat vinden heel veel kinderen fijn ze weten alle antwoorden wat je vraagt. Als er iets aan de hand is je kunt het altijd zeggen en dan houden ze er heel veel rekening mee. Ze geven echt heel goed les en als je iets bijna iedereen het niet weet dan doen ze het op de digibord uitleggen. Dit zijn de juf/meesters in groep 8. Ze zijn hele goede leraren.

Groep 8 zelf
Natuurlijk is groep 8 het laatste jaar en dat vinden heel veel kinderen jammer maar we maken er sowieso een leuk jaar van we gaan ook de eindtoets doen en die vinden de meeste kinderen spannend. We gaan natuurlijk ook veel bezig met de musical en dat vinden ze heel erg leuk natuurlijk. De hele klas vind het ook natuurlijk spannend om naar het Voorgezet Onderwijs te gaan. Omdat je acht jaar met je klasgenoten in een klas heb gezeten vind je het natuurlijk heel jammer dat je alle klasgenoten weinig gaat zien natuurlijk kun je gewoon met ze omgaan ook al zit je op een andere school.

 

door Celeste en Mindy