Groep 1-2-B

GROEP 12B

Kabouterpad

Er waren vandaag allemaal kabouters op school! Er was een ruik-kabouter, een voel-kabouter, een bijen-kabouter en er waren er nog véél meer! Bij elke kabouter was er een mama of een juf/meneer die ons iets ging uitleggen over die kabouter.

 

We hebben allemaal nieuwe dingen geleerd, bijvoorbeeld hoe de wind werkt. Dat hebben we onderzocht met een waaier! Ook hebben we gezien dat je van vies water, schoon water kan maken. De mama had samen met de kabouter water uit de sloot gehaald. Dat water deden we in een zeef, en toen werden alle vieze deeltjes eruit gefilterd!

Bij meneer Wesley hebben we aan verschillende potjes geroken. In elk potje zat een andere geur, en wij moesten raden wat die geur was! Dat is moeilijker dan je denkt hoor! Juf Anne gaf ons uitleg over de bij, juf Marlies over de rups en de vlinder en juf Emma liet ons voelen in een doos. Wij moesten dan vertellen wat we voelden en wat we dachten dat het was.

 We hebben nog fruit gegeten en we weten nu dat we nooit zomaar besjes en vruchtjes uit de natuur mogen plukken! Deze kunnen giftig zijn!! We hebben ook nog beestjes gezocht en onderzocht. Dat deden we met een schepje en een loep. Een loep is een soort vergrootglas. 

 

Het was een superleuke ochtend! Wij willen alle mama's, juffen en de meneer bedanken!

Wil je de foto's zien? Klik dan [hier] voor groep 1/2A en anders [hier] voor groep 1/2B.

Het schoolreisje naar de Flierefluiter!

Hallo allemaal! We zijn op schoolreisje geweest naar de Flierefluiter, en daar wilden wij (Amy, Mert en Ditmer) je graag wat over vertellen. Ook zijn er heel veel foto's gemaakt, deze kan je [hier] bekijken.

Amy: Mama heeft mij eerst op school gebracht. Samen met alle kinderen mochten we toen kleuren, voor we naar de bus gingen. In de bus zat ik naast Tessa. Bij de Flierefluiter ben ik eerst op het springkussen gegaan, en daarna nog van de glijbaan! Dat was een hele grote en hoge glijbaan. Je kon er ook binnen spelen. Toen ben ik op de stormbaan gegaan. Het allerleukste van vandaag vond ik de ballenbak!

Mert: We waren op schoolreisje, bij de Flierefluiter, met de bus. We hebben patatjes gegeten met kipnuggets, een ijsje gehad en er waren heel veel dieren. Er waren geiten, kippen en vogels. Het was een hele leuke dag! Ik heb ook bij het water met het zand gespeeld, dat vond ik ook erg leuk. Toen ik moe was, mocht ik even bij juf en meneer op het bankje zitten! Het leukste vond ik de klimtorens binnen!

Ditmer: Op schoolreisje hadden ze skelters! Alleen heb ik daar niet mee gespeeld... Wel ben ik op het springkussen geweest, heb ik op de trampoline gesprongen en was ik binnen aan het klimmen door de gaten. Toen we terugkwamen van het schoolreisje hebben we nog een grapje uitgehaald met de papa’s en mama’s die ons stonden op te wachten! We hebben ons allemaal verstopt onder de stoel, en toen de bus aankwam bij school leek het alsof er een lege bus aan kwam. De papa’s en mama’s schrokken zich een hoedje, maar ze waren wel blij dat we er weer waren!

Groetjes van groep 1-2B

Hallo allemaal!

Hallo allemaal,
wat fijn dat je op onze pagina bent
Ben je voor het eerst hier,
of ben je al bekend?

Stamp met je voeten
zet je handen in je zij.
Wij zijn groep 1/2B,
en wie ben jij?

Sterre, David, Tessa en Anas vertellen je graag wat over henzelf en over wat we doen op school!

Mijn naam is Sterre, ik ben 5 jaar oud en zit in groep 2! Mijn juf is juf Karen! Zij is heel leuk en erg lief voor ons! We leren veel van haar, zoals tellen! Juf Karen is er dan ook elke dag. Ik vind het werken met de thema’s erg leuk, want dan gaan we elke keer andere werkjes maken. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren knutselen en buiten vind ik het leuk om te schommelen, en als de schommel bezet is ga ik lekker op het duikelrek spelen. Later wil ik graag Elsa worden!

Op school beginnen we altijd met de inloop! Dan staan er werkjes klaar en kunnen we meteen beginnen met knutselen en spelen. Daarna gaan we in de kring, zeggen we ‘goedemorgen’ tegen iedereen en gaat juf ons altijd wat nieuws leren!

Hallo allemaal, mijn naam is David en ik zit al in groep 2! Ik ben 5 jaar oud, dat is een hele hand vol! Thuis speel ik graag met mijn bellenblaas, maar op school puzzel ik liever. Ook speel ik graag met de knikkerbaan! Ik wil het liefst nog meer letters leren, dan kan ik later een super goede politieagent worden!

Als we op school in de grote kring iets nieuws hebben geleerd gaan we daarna altijd fruit eten en lekker buitenspelen! Op woensdag t/m vrijdag krijgen we altijd fruit van school. Als we ons fruit op hebben gaan we heel hard aan het werk. Sommige kinderen gaan een werkje doen, en anderen mogen kiezen op het kiesbord.

Hoi, ik ben Tessa en ik ben al 4 jaar oud. Het allerleukste op school vind ik om te dansen met juf Karen voor het digibord. Ook hou ik erg van tekenen! Dit doe ik graag. Later wil ik graag prinses worden.

Na het harde werken gaan we altijd een broodje eten en buitenspelen met de overblijfmoeders. Na het broodje eten kijken we vaak nog een filmpje over het thema! ’s Middags mogen we opnieuw kiezen op het kiesbord en gaat juf ons nog weer iets nieuws vertellen in de kring! We leren zelfs al lettertjes!

En mijn naam is Anas! Ik ben net als David en Sterre ook 5 jaar oud. Ik zit groep 2 en ik vind het super tof om muziek te maken bij Juf Jolanda, want dat is eigenlijk de juf van de andere groep 1/2. En na de muziekles gaan we altijd gymmen met onze eigen juf. Hoe cool is dat?! Ik kan ook al een beetje lezen. Dat moet ook wel, want ik word kok en dan moet ik natuurlijk wel al die verrukkelijke recepten kunnen lezen.

Voor we naar huis gaan, willen we graag nog even samen buitenspelen! In de klas terug zingen we elkaar nog even een fijne middag toe en gaan we altijd als vriendjes weer naar buiten! En weet je wat heet leukste is? Morgen is vast net zo’n superdag als vandaag!

Groetjes van groep 1/2B en speciaal van Sterre, David, Tessa en Anas