Groep 1-2-A

GROEP 12A

Kabouterpad

Er waren vandaag allemaal kabouters op school! Er was een ruik-kabouter, een voel-kabouter, een bijen-kabouter en er waren er nog véél meer! Bij elke kabouter was er een mama of een juf/meneer die ons iets ging uitleggen over die kabouter.

 

We hebben allemaal nieuwe dingen geleerd, bijvoorbeeld hoe de wind werkt. Dat hebben we onderzocht met een waaier! Ook hebben we gezien dat je van vies water, schoon water kan maken. De mama had samen met de kabouter water uit de sloot gehaald. Dat water deden we in een zeef, en toen werden alle vieze deeltjes eruit gefilterd!

Bij meneer Wesley hebben we aan verschillende potjes geroken. In elk potje zat een andere geur, en wij moesten raden wat die geur was! Dat is moeilijker dan je denkt hoor! Juf Anne gaf ons uitleg over de bij, juf Marlies over de rups en de vlinder en juf Emma liet ons voelen in een doos. Wij moesten dan vertellen wat we voelden en wat we dachten dat het was.

 We hebben nog fruit gegeten en we weten nu dat we nooit zomaar besjes en vruchtjes uit de natuur mogen plukken! Deze kunnen giftig zijn!! We hebben ook nog beestjes gezocht en onderzocht. Dat deden we met een schepje en een loep. Een loep is een soort vergrootglas. 

 

Het was een superleuke ochtend! Wij willen alle mama's, juffen en de meneer bedanken!

Wil je de foto's zien? Klik dan [hier] voor groep 1/2A en anders [hier] voor groep 1/2B.

Schoolreisje

 

Hallo allemaal! We zijn op schoolreisje geweest naar de Flierefluiter, en daar wilden we graag wat over vertellen. Ook zijn er heel veel foto's gemaakt, deze kan je [hier] bekijken.

Erik: We gingen met de bus op schoolreisje. Het was een dubbeldekker bus, dat was zo gaaf! Het was wel eventjes rijden, maar toen we er eindelijk waren hebben we het heel leuk gehad. Ze hadden er een skelterbaan, wel 3 trampoline-rijen en je kon er pompen met water bij het zand! Het leukste dat ze hadden vond ik het water pompen bij het zand! Ze hadden een kabelbaan, maar alleen Mirthe en Quinty zijn daar mee gaan spelen.

Cas: In de bus zat ik naast Déon. Dat was heel gezellig! Toen we bij de Flierefluiter waren, hebben we lekker patat gegeten! Ook hadden ze er skelters en heel veel dieren. Ze hadden zwanen, geiten en lammetjes. Maar het leukste dier vond ik toch wel de geitjes! Want die konden we aaien in het hok! Ik vond het wel een beetje eng, maar durfden wel bij ze in het hok. Ik heb veel gespeeld bij de skelters en op het einde kregen we ook nog een ijsje!

Elis: Je kon ook binnen spelen bij de Flierefluiter. Daar was een hele grote speelhal, waar we konden klimmen en glijden! Er was een ballenbak en je mocht er binnen fietsen! We hebben het heel leuk gehad. Het allerleukste van vandaag vond ik de superhoge buitenglijbaan! Daar durf ik al helemaal alleen van af te glijden. Toen we terugkwamen bij school, hebben we ons verstopt in de bus. Alle mama's en papa's dachten dat we nog bij de Flierefluiter waren! Toen sprongen we ineens allemaal op, en waren alle papa's en mama's heel blij dat we toch weer terug waren. Het schoolreisje was een super leuke, gave, coole dag!

 

Groetjes van groep 1-2A

 

Hallo allemaal!

Hallo allemaal,
wat fijn dat je op onze pagina bent
Ben je voor het eerst hier,
of ben je al bekend?

Stamp met je voeten
zet je handen in je zij.
Wij zijn groep 1/2A,
en wie ben jij?

Jesper, Ayaz, Robin en Lynn vertellen je graag wat over henzelf en over wat we doen op school!

Mijn naam is Jesper, ik ben 5 jaar oud en zit in groep 2! Het leukste op school vind ik het kiezen op het kiesbord. Dan kies ik graag de bouwhoek en kan dan van al-les bouwen. Net als een échte timmerman! Maar dat wil ik niet worden hoor, ik word vrachtwagenchauffeur. Ik heb twee juffen en een meneer! Op maandag tot en met woensdag is dat juf Brigitte, op donderdag en vrijdag hebben we juf Jolanda. Meneer Ruben (Onderwijsassistent) is elke dag in onze klas.

Op school beginnen we altijd met de inloop! Dan staan er werkjes klaar en kunnen we meteen beginnen met knutselen en spelen. Daarna gaan we in de kring, zeggen we ‘goedemorgen’ tegen iedereen en gaat juf ons altijd wat nieuws leren!

Hallo! Ik ben Robin, ik ben 4 jaar oud. Groep 1 is superleuk, ik hou van buitenspelen en van tellen! Ik kan al tot 100 tellen! Dat is héél ver! Ook gymmen vind ik leuk, maar dat doen we met juf Karen. Die is ook heel lief en vooral heel grappig. Later wil ik graag ballerina worden.

Als we op school in de grote kring iets nieuws hebben geleerd gaan we daarna altijd fruit eten en lekker buitenspelen! Op woensdag t/m vrijdag krijgen we altijd fruit van school. Als we ons fruit op hebben gaan we heel hard aan het werk. Sommige kinderen gaan een werkje doen, en anderen mogen kiezen op het kiesbord.

Hoi, ik ben Ayaz en ik ben ook 4 jaar oud, net als Robin. Het allerleukste op school vind ik buitenspelen met mijn vriendjes. Als ik groot ben wil ik graag 5 jaar oud worden! Dat is al bijna, en vind ik wel een beetje spannend!

Na het harde werken gaan we altijd een broodje eten en buitenspelen met de overblijfmoeders. Na het broodje eten kijken we vaak nog een filmpje over het thema! ’s Middags mogen we opnieuw kiezen op het kiesbord en gaat juf ons nog weer iets nieuws vertellen in de kring! We leren zelfs al lettertjes!

En ik ben Lynn! Ik zit in groep 2 en ben net als Jesper al 5 jaar oud. Het allerleukste op school vind ik werken in mijn eigen werkboekje. Later wil ik graag mama worden, want mijn mama is de liefste!

Voor we naar huis gaan, willen we graag nog even samen buitenspelen! In de klas terug zingen we elkaar nog even een fijne middag toe en gaan we altijd als vriendjes weer naar buiten! En weet je wat heet leukste is? Morgen is vast net zo’n superdag als vandaag!

Groetjes,

Groep 1/2A en speciaal van Jesper, Ayaz, Robin en Lynn